_

Colours Podcast with Mihai Popoviciu








Mihai Popoviciu este considerat unul dintre cei mai buni producători de muzică electronică din Europa de Est şi probabil cel mai prolific producător pe care scena clubbing-ului românesc îl are.

In vara anului 2004, Mihai lanseaza piesa "Sexy Spenders" sub marca label-ului International Deejay Gigolos, fondat de DJ Hell, piesa inclusa in compilatia "International Deejay Gigolos Compilation 8", alături de nume mari ale genului precum Tiefschwarz, Savas Pascalidis, David Carretta, Kiko, Mick Wills, Richard Bartz si alţii.

Un an mai tarziu, primul sau EP 12-inch "Tales From The Moon EP" a fost lansat de catre casa de discuri International Gogolos Records. EP-ul lui Mihai a avut un succes notabil si a primit aprecieri remarcabile din partea celor mai de top artisti, precum Laurent Garnier, Mick Wills and DJ Chloe.

După o pauză de câţiva ani, Mihai Popoviciu revine în forta în 2007 cu noi releasuri pe plastic la case de discuri precum: Pale Music International, Size Doesn’t Matter, Vokuhila sau Level Non Zero. Label-ul german Level Non Zero, al renumitului Pascal FEOS, a lansat la scurt timp un nou disc semnat de Mihai Popoviciu. Povestea acestui release a început când Pascal a auzit piesa „Sharp”, imediat contactându-l pe Popoviciu şi propunâdu-i un contract pentru un EP care să includă şi piesa „Sharp”. Pe disc mai apar încă două piese: „First Contact” şi „Capcana”. Discul se bucură de aprecierea unor nume precum Chris Wood, Karotte, Bjorn Wilke, Eclec Sonde, iar piesa „First Contact” s-a aflat pe locul 2 în topul lui Pascal FEOS pe luna iunie, în 2007. De atunci, el a adaugat in mod constant capitole succesului lui personal prin prisma proiectelor solo alaturi de partenerul lui Markus Homm.

La premiile Nights.ro din 2007 se clasează pe locul 3 în topul DJ-ilor cu cea mai impresionantă ascensiune. Tot în această perioadă îl cunoaşte mai bine pe artistul neamţ de origine română, Markus Homm. În vara lui 2007, apare primul rezultat al colaborării cu Hoom, adică EP-ul numit "Ekutok/Wire". Acesta conţine trei piese, printre care şi un remix semnat Oliver Koletzki.

Mihai se alătură prietenilor Jay Bliss şi Toygun, împreună formând Hermannstadt Collective. Proiectul îşi face debutul la label-ul Immigrant Digital, cu EP-ul „Ephedrine EP”, care conţine patru piese, dintre care trei piese originale şi un remix.

Se spune că doar EP-urile cu adevărat bune sunt scoase şi pe vinyl. Când vine vorba de Mihai Popoviciu, lista release-urilor pe vinyl pare a nu mai avea sfârşit. Din 2007 şi până în prezent, Mihai a lansat nu mai puţin de 15 vinyl-uri fie singur, fie împreună cu Hermannstadt sau Markus Homm.

În 2009 vine în ajutorul lui Pagal şi lansează împreună cu acesta şi Jay Bliss EP-urile „ Set you up” şi mai apoi „Parfumului 47”. Tot în aceasta perioadă, întreprinde un turneu prin ţară, împreună cu Markus Homm, turneu ce cuprinde numeroase cluburi din ţară.

Impresariat de Highrade Records, Mihai Popoviciu este, fără doar şi poate, unul dintre cei mai reprezentativi români în străinatate. Numărul gig-urilor pe care Mihai le are în ţară este comparabil cu cel al solicitărilor din străinatate, lucru care spune enorm despre apreciarea de care se bucură artistul în radul clubberilor străini. Mihai Popoviciu rămâne în primul rând un producător de excepţie, apreciat si respectat în industrie, in egala măsură de clubberi şi colegi sau specialişti.

Enjoy!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu